Retreat Mauritius 2024

Ladda upp med ny inspiration, avkoppling och livsglädje — under 2 veckor på den tropiska ön Mauritius! 

Ett unikt tillfälle för dig att få tid över till att etablera nya livs-positiva rutiner, delta i mindfulness övningar, meditationer samt ladda upp med ny energi! Mauritius är en plats där du lättare kan komma till insikten om ”hur du verkligen vill leva ditt liv” och få aktiv vägledning från våra erfarna coacher om du kan nå dit!

Bland den vanligaste frågan vi får som terapeuter är ”hur vi lättast kan nå den förändring vi söker” och ”hur vi kan fortsätta att bibehålla den positiva förändring som skett för att inte riskera att falla tillbaka i gamla destruktiva mönster, tankar och rutiner”.

Även om du regelbundet går till en terapeut eller coach så tenderar ”vardagslivets” många situationer och utmaningar att komma emellan dig — och den positiva förändring som söker. Anledningarna kan vara många och variera…

  • En partner som inte ”tycker om” att du har förändrats.
  • Konflikt, irritation och bråk i nära relationer.
  • En förälder som ständigt lägger sig i eller vänner som ”håller dig tillbaka”.
  • En chef som ger dig ”klump i magen” och dränerar dig på energi.
  • Tankar om arbete som tenderar att ”följa dig med hem”.
  • Du kanske känner att du är nära på att ”gå in i väggen”.
  • Drömmer om att flytta en till annan plats, byta karriär eller livsstil.

Det är tyvärr inte heller ovanligt att ”den avkopplande semestern med din partner” slutar med irritation, konflikt och du aldrig får den där ”egna tiden” du behöver för att koppla av — utan snabbt faller tillbaka i en stressig vardaglig efter hemkomsten. För ge dig en möjlighet att lättare förverkliga den förändring du söker bestämde vi oss för att starta — Retreat Mauritius!

Under två veckors tid får du lära dig mindfulness verktyg, delta i meditationer, reflektionsövningar och coachingsamtal — vilket ger dig en större chans till att nå en positiv långsiktig förändring!

Du kanske vill äta nyttigare… hitta ett inre lugn… få en sundare relation till din kropp… lära dig verktyg för att hantera dina negativa tanke-mönster… lära känna nya inspirerande människor… eller delta i stimulerande samtal och reflektioner om livet…

Oavsett din anledning — eller de förändringarna du vill förverkliga — så ligger svaret ”inom dig”.

För det går inte att skapa din omgivning ”precis som du vill ha den”… Men över vårt ”inre” har vi en mycket större möjlighet att förändra, påverka och förstärka så att du inte påverkas lika lätt av din omgivning när allt inte går du tänkt…

Genom att utrusta dig med praktiska verktyg som gör att du inte lika lätt påverkas av en negativ och stressig omgivning. Reflektionsövningar som hjäper dig att se på oväntade situationer och bekymmer med ”nya ögon”. Meditation som bygger upp ett inre lugn inom dig. Kommer du efter två veckor ha etablerat nya vanor i kropp och sinne. Som ger dig större kontroll över oväntade situationer och inte låter dom påverka dig lika starkt eller låta dom ”dra dig ner”.

Vi har handplockat de bästa ”verktyg”, metoder och övningar som våra klienter har haft stört framgång med för att skapa en långsiktig positivt förändring — Vilket vi nu kommer dela med oss av under Retreat Mauritius.

Innan Avresa — Individuell Plan

Coachsamtal Innan Avresa

Vi möts i person innan avresa så att vi kan lära känna dig närmre, dina mål och förväntningar. Därefter lägger vi upp en individuell plan för dig så att DU får ut det mesta av den två långa retreaten och kommer hem till Sverige med ny energi, klarhet och glädje!

På Plats I Mauritius — 14 Dagar

Daglig Meditation

— Du kommer att få lära dig en enkel men kraftfull meditation som inte tar längre än några minuter att utöva. Den hjälper dig att snabbt hitta en väg till ditt inre lugn och med tiden ökar din närvaro och mentala klarhet.

Efter två veckor av meditation har du etablerat rutinen i kroppen och har nu de rätta förutsättningarna för att enkelt kunna fortsätta med meditationen på egen hand efter att du har kommit hem.

Mindfulness Övningar

— Våran mindfulness coach ger dig dagliga nya ”reflektions utmaningar” och ”mindfulness-verktyg” att ta till dig under dagen. Vid slutet av dagen går vi alla igenom hur verktyget eller reflektions utmaningen har varit till hjälp.

— Efter två veckor av aktiva reflektioner och användning av verktygen kan du snabbt ta dom till hjälp när vardagen känns tuff eller du känner att du behöver en boost och hitta tillbaka till ett harmonisk tillstånd.

Detox Dag

— Under en av våra dagar så går vi tillsammans igenom en ”detox dag” där vi ger våra kroppar chansen att återhämta sig och förstärka vår uppskattning till de enkla sakerna i livet.

— Du lär dej detox knepen som du lätt kan fortsätta med på hemmaplan när kropp och sinna behöver ”nollställa” sig. Det är en 100% naturlig detox metod som har praktiserats i tusentals år världen och har en markable effekt på både kropp och sinne. 

Enskilda Samtal

— Detta är DIN möjlighet att få träffa en erfaren personlig terapeut. Ordet är fritt och inget är ”för stort” eller ”för litet”… Kärlek… Relationer… Föräldrar… Ångest… Tvångstankar… Ditt samtal är helt konfidentiellt i trygg miljö vilket ger möjligheten att lätta på hjärtat om det som tynger dig eller känns jobbigt…

— Det finns många tankar, känslor som man inte alltid är bekväm att dela med en kompis om… eller ens partner och föräldrar… För dessa situationer är en personlig terapeut en fantastisk möjlighet. Att lätta på känslor kan få oss att känna oss ”lättare” än att låta det tynga oss och påverka vår vardag eller våra nära och kära. 

Coachning i Grupp

— I trygg miljö ger vi alla utrymme att tala och dela erfarenheter. En möjlighet att växa tillsammans, dela med sig av sina erfarenheter och bygga nya starka relationer.

— Samtalet behöver inte vara ”djupt” eller personligt. Att samtala i grupp leder till dynamiska samtal och dela reflektioner eller tankar om livet kan leda till oväntade möjligheter och lösningar.

Utflykter & Egen Tid

— Den tropiska ön Mauritius har ett otroligt lugn över sig. Den lokala marknaden är en fröjd för ögat. Här hittar du vackra blommor, frukter och lokalt hantverk. På din egna tid får du möjligheten att lära känna Mauritius lite närmare…

— Kanske lyssna på ljudböcker eller läsa en bok liggandes på den vackra stranden. Passa på att ta båten över den den privata stranden och ta ett återhämtande dopp. Resorten erbjuder även möjlighet att spela golf, tennis eller testa på olika vattensporter. 

Efter Hemkomst — Uppföljningsträffar i Grupp

Coachning i grupp

— Efter hemkomst ses vi på sex uppföljningsträffar i Stockholm en gång i veckan i grupp. För att du ska bibehålla din motivation till att fortsätta resan mot ett sundare och starkare du.

Retreat Mauritius är ett plats, möte och erfarenhet — du sent kommer glömma!

Den tropiska ön Mauritius har ett LUGN du sent kommer att glömma… De stilla varma kvällarna fyller varje cell i kroppen…  den friska doften från havet… den vackra fågelsången att vakna upp till och väldoftande blommor…

Ta hjälp att göra din omstart genom på Mauritius — för att sedan få stöttning att bibehålla dina nya vanor även efter hemkomst.

För prisuppgift och mer information kontakta oss på info@pekalope.se så berättar vi mer!

Retreat Mauritius Restaurang
Retreat Mauritius Boende
Retreat Mauritius Avkoppling
Retreat Mauritius - En vacker utsikt mot framtiden
Retreat Mauritius - Boende och avkoppling
Retreat Mauritius - Den vackra gröna miljön
Retreat Mauritius - En tropisk ö
Retreat Mauritius - Restaurang
Retreat Mauritius - En vacker miljö att växa i
Retreat Mauritius - Tid för samtal
Retreat Mauritius - Tusentals vackra blommor på plats
Retreat Mauritius - Hav, sol och bad