”Jag mår dåligt i min relation…”

”Jag mår dåligt i min relation…”


Det är väldigt många som går omkring och mår dåligt i sin relation — utan att egentligen veta VARFÖR. 

Ofta är det svårt att sätta ord på känslan — att må dåligt… Likväl som att förstå vad det är som gör att jag mår dåligt. 

Är det något hos min partner som stör mig — lever vi med olika målbilder — är det något hos mig själv som jag stör mig på? Frågorna kan bli många och svåra att reda ut. Det är ofta enklare att skylla på sin partners beteende, än att vara riktigt ärlig mot sig själv… 

I verkligheten handlar 90% om oss själva och de ”överlevnadsstrategier” vi har använt sedan vi var barn… De sista 10% har något med vår partner att göra, nämligen det beteende som denne utvecklar som triggar oss. 

Vad kan jag göra?

Många gånger mår den andre i förhållandet också dåligt — utan att kanske prata om det. För att ge relationen en chans och er själva, är mitt tips att kontakta en parterapeut — det lönar sig både för förhållandet och för dig själv.

/Louise